Mi az az iPBoX, a virtuális alközponti szolgáltatás?

Az első telefonközpont már közel 150 éve alakult meg, és naná, hogy ehhez is magyar feltaláló neve fűződik. Puskás Tivadar telefonközpontja óta természetesen már nagyon sokat fejlődött a technológia, a virtuális korban pedig a felhő alapú megoldások tűnnek a legjobb választásnak.

Hiába múlnak az évek, fejlődnek a mobiltelefonok, számos cég kommunikációjában játszanak fontos szerepet a mai napig az asztali telefonok. Ezeket jellemzően egy alközpont köti össze egymással és a telefonos hálózattal.  

Mire jó a virtuális alközpont? 

ZNET iPBoX

 

A klasszikus, helyben telepített alközpontok azonban már elavultak, egyre több problémát jelentenek:

  • fizikai lehetőségeik és bővíthetőségük korlátozott
  • az üzemeltetés és javítás költséges
  • plusz hozzáértő szakembert találni is elég nehéz.

A virtuális alközpontoknál ezeket a problémákat el is felejtheted!

A virtuális telefonközpont “lelke” egy szoftveres megoldás, ami a ZNET Telekom adatközpontjában fut nagy kapacitású szervereinken. A kommunikáció telefonkábelek helyett az interneten keresztül zajlik az úgynevezett VoIP technológia használatával.

A biztonságról is gondoskodunk!

A telefonszolgáltatást egy bérelt vonali adatkapcsolaton keresztül biztosítjuk, így egy védett hálózaton folyhat a kommunikáció.

Mivel a virtuális alközpont szoftver alapú, ezért nincsenek olyan fizikai korlátai, mint a hagyományos alközpontoknak. Például nagy előnye, hogy nem helyhez kötött, így szükség esetén akár Home Officeban is használható.

A szoftveren keresztül bármilyen beállítást, módosítást egy pillanat alatt el tudunk benne végezni. A rendszeres szoftver frissítéseknek köszönhetően a tudása is naprakészen tartható, így folyamatosan lépést tart a kor technikai színvonalával.

A szoftverből nagyon könnyű kinyerni a hívás statisztikákat akár élőben is és az esetlegesen rögzített hanghívások is egy gombnyomásra visszahallgathatóak.

Összegezve tehát:

  1. A virtuális alközpont felhő alapú
  2. Korlátlanul bővíthető
  3. Akár Home Officeban is használhatod
  4. Az üzemeltetés gazdaságos
  5. Lépést tart a technológiával és
  6. Biztonságos
  7. Már meglévő analóg készülékeidhez is csatlakoztatható

 

Virtuális alközpontra váltanál?

Kérd ajánlatunkat Kálovics Tamás szakértékesítő kollégánktól az alábbi oldalon: ipbox.zt.hu

2022.09.16