Legyen képed hozzá!

Ezért fontos, hogy a biztonsági kamerád folyamatosan rögzítsen!

Mit ér egy kamera, ha nem rögzíti a képet? Ha céged biztonságáról van szó, nem éri meg kockáztatni. Érdemes az IP biztonsági kamerarendszer-szolgáltatást profi csapatra bízni, hogy elkerülhesd a váratlan helyzeteket!

Mi a különbség az analóg és az IP kamerák között?

Az IP kamerák legfontosabb funkciója, hogy képet készítsenek egy adott területen zajló eseményekről. A rögzítésnek több módja van a kamerák tudnak SD kártyára, rögzítőre és a felhőben is rögzíteni felvételt. A helyszíni rögzítés legnagyobb hátránya, hogy könnyen megrongálhatók.

Biztonsági térfigyelő rendszerek

Ezzel szemben, ha a képet feltöltjük egy adatközpontba, ami védett helyszínen van, úgy igazán biztonságban lesz a felvétel. A rosszakarónak esélye sem lesz a róla készült képanyagot tönkre tenni. És épp ez az a pont, amikor a távközlés rendkívül fontossá válik. Ugyanis, ha nincs megfelelő távközlés az adott helyszínen, akkor az előbb leírtakat nem lehet megvalósítani. Sajnos mi is láttunk olyan térfigyelő rendszert, ahol a kivitelező a rögzítőt zárt vasdobozban felrakta egy faoszlopra, majd kilógatott egy wifi antennát a doboz alján.

Úgy gondolták, hogy a felvétel visszanézéséhez elég lesz beállni az oszlop alá, ám több problémával nem számoltak:

  • az oszlophoz bárki hozzáfér, így az korántsem biztonságos,
  • a vasdobozt folyamatosan süti a nap, a meleg pedig az eszközöket tönkreteszi. Lehet, hogy a rendszer túlél 1-2 évet, látszólag működik, de aztán az elektronika a hő hatására tönkremegy.

Nagyon sok térfigyelőrendszer van telepítve az országban, ám sok ezek közül nem igazán működik, csak fel van szerelve. A tulajdonosok pedig mélyebb szakmai ismeretek híján úgy gondolják, hogy azáltal, hogy fent van a kamera, cégük, tulajdonuk biztonságban van. Ez az idő nagyrészében így is van, de amikor baj megtörténik, akkor a nem működő rendszer már nem tud segítséget nyújtani.

A kamera kamerafelvétel nélkül olyan, mint 1 bicikli kerekek nélkül

Többször mentünk ki olyan helyszínre, ahol korábbi kivitelezők „elvileg” működő kamerarendszert telepítettek, de mikor használni kellett volna kiderült, hogy az már régóta nem töltötte be funkcióját. Számtalanszor megtörtént az elmúlt években, hogy nem tudtuk visszanyerni a kamerafelvételt, mert:

  • nem működött a rendszer és
  • senki nem üzemeltette, vagyis soha nem ellenőrizték a kamerarendszer működését.

Erre remek bizonyíték a néhány éve megtörtént eset is. Egy rabló besétált egy benzinkútra egy karddal, amit a benzinkutas nyakára tett, majd egyszerűen kirabolta az egységet. A rémisztő eset után szerették volna visszajátszani a kamerarendszer felvételeit, ám bizonyíték helyett a rögzítőn kék halál fogadta a megtekintőket. A kamera nem működött: a Windows le volt fagyva, jó ideje nem rögzített, így semmilyen felvétel nem készült az eseményről. Ezután az egész rendszert kidobták és a ZNET építette újra az azóta is jól működő rendszert. A hibás működés gyakori oka, hogy a legtöbb kivitelező abban érdekelt, hogy a munkát fix összegért, gyorsan végezze el, így nem törődik a felügyelettel, folyamatos üzemeltetéssel.

Ezzel szemben a ZNET-nél mi hosszú távú támogatást biztosítunk. A tervezés és kivitelezés mellett vállaljuk a kamerarendszerek üzemeltetését is. A tökéletességre törekszünk, a célunk, hogy a rendszer jól működjön. Ezért már az építéskor is nagyobb költségeket vállalunk, több energiát fordítunk rá. A minőségi eszközök és a gondos kivitelezésnek köszönhetően stabilabban működik majd a kamerarendszer, az hosszú távon is üzemeltethető marad.
Tehát ne bízd a véletlenre, ha céged biztonsága a tét. Válassz hosszú távon is fenntartható kamerarendszerszolgáltatást!

Közös hullámhosszon

Ismerd meg ügyfeleink történeteit!

Távközléssel az optimalizált folyamatokért - Kamera- és internetszolgáltatás a Pro-Moulding Kft-nél
Megbízható IP kamerarendszer-szolgáltatás
Swiss Post Solutions x ZNET Telekom
Nagykanizsai térfigyelő rendszer

Üzletkötőink

Szolgáltatásainkkal kapcsolatban keresse bizalommal!

2023.01.17