Betöltés

HÁROM TESTŐR: A SBERBANK, A HITELGARANCIA ÉS A TÁVKÖZLÉS

ZNET Telekom Zrt. és a Sberbank már évek óta szorosan együttműködik: a távközléssel foglalkozó cég rugalmassága, ügyfélközpontisága miatt kedveli a pénzintézetet. A vezérigazgató, Zuber Gyula szerint a Sberbank mellett a hitelgaranciának is oroszlánrésze van abban, hogy mára Magyarország piacvezető vezeték nélküli szolgáltatójává nőtte ki magát.


A ZNET Telekom Zrt. közepes cégnek számít a távközlési piacon, mivel ma már mintegy húszezer ügyfelet szolgál ki a Nyugat-Dunántúlon. A szektor rendkívüli forrásigényű, Zuber Gyula, a cég vezérigazgatója ennek kapcsán úgy fogalmazott: szinte nincs is felső korlátja a beruhaázható pénznek. "Éppen ezért igyekszem minden finanszírozási lehetőséget bevonni, amely elérhető, ilyen a hitelgarancia konstrukciója is" - mondta.
 

Hiszek abban amit építek

A ZNET és a Sberbank már több nagy hitelprojektet is lebonyolított, ezek mögött szinte mindig ott volt a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. megoldása is. Zuber Gyula egyfajta biztosítékként tekint a lehetőségre, amelyről úgy tartja, hogy elengedhetetlen feltétele a kölcsönfinanszírozásnak. "Elsősorban műszaki embernek tartom magam, hiszek abban, amit építek. A hitelekre lehetőségként tekintek, és számomra evidens, hogy ez a pénz visszajár. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen drága a forrás. Ebben pedig erős a hitelgarancia" - magyarázta.
 

Köszönet a háttérnek

A távközlési cég kivétel nélkül eszközbeszerzésre és hálózatkiépítésre fordította a lehívott összegeket, az állami támogatású 2,5 százalékos kamatra adott jegybanki hitelek, illetve a hitelgarancia valódi kiugrási lehetőséget teremtett a ZNET életében. "Nagy köszönet a Nemzeti Banknak, a Sberbanknak és a Garantiqának is, nagy könnyebbség volt a vállalkozásnak, hogy egy ilyen háttére építhetünk" -jegyezte meg.

Zuber Gyula és cége hosszú ideje műkösik együtt a Sberbankkal, amelyet kifejezetten rugalmasnak ismert meg, főleg a nagyobb bankokhoz képest. "Közelebb áll hozzánk, közepes vállalkozásokhoz, egyszerűbben értünk szót egymással, bízom bennük" - emelte ki.
 

Forrás: Hitelgarancia Kis- és középvállalkozások üzleti lapja, 2017.július. I. szám


2020.02.18 Vissza