Betöltés

Folly Arborétum x ZNET Telekom - Távközlés a hegy tetején

A badacsonyörsi Folly Arborétum a nyugalom szigete: olyan hely, melyről igazán érdemes azonnal egy-két fotót posztolni. De hogyan osszuk meg ismerőseinkkel azonnal az átélt csodákat, egy ilyen világtól elzárt helyről? Talán nem mondunk újat: a Folly Arborétumban a ZNET szolgáltatásai segítenek Neked!


 Miért van szükség egy Arborétumban internetre? 
Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy egy kertnek, ahova kikapcsolódni, töltekezni érkeznek a látogatók, és szeretnének kiszakadni a mindennapok rohanásából, miért van szüksége internetelérésre? Többféle válasz is létezik: nem csak az irodai munka miatt, hanem a vendéglátás területén is elengedhetetlen egy stabilan, megbízhatóan működő szolgáltatás. Mind az étteremben, mind a grillteraszon és a kávézóban is webalapú eszközökkel veszik fel a rendeléseket az itt dolgozók, így elengedhetetlen a folyamatos internetkapcsolat. Az idelátogató vendégek pedig természetesen ugyanúgy igénylik az internetelérést, mint a világ bármely más pontján. Hiszen ki ne szeretne ilyen tökéletes környezetben pózolni a fotókon?

 

 Mitől olyan vonzó és korszerű az Arborétum? 
A kert vezetői nem csak a helyi infrastruktúrát, hanem a ZNET segítségével minden igényt kielégítő internetszolgáltatást is kiépítettek. Mivel a kert hegyoldalban fekszik, ezért a vezetékes internetszolgáltatás nem kerülhetett szóba. Az Arborétum vezetői olyan szolgáltatót kerestek, mely képes áthidalni ezt a problémát: a ZNET ilyen módon Fonyódról sugározza a jelet, így a fizikai akadályok elkerülésével a szolgáltatás folyamatosan és megbízhatóan működik. A kert mintegy 140 Mbit/s-os állandó sávszélességű internetet használ. Jelenleg 32 kamera is található itt, melyek a vagyonvédelmet és a biztonságot szolgálják. Ezek szintén a stabil internetkapcsolat segítségével biztosítják, hogy akár távolról is bepillantást nyerhessen a vezetés az Arborétumba.


A kert vonzerejét a számok is igazolják: 10 évvel ezelőtt évente 2-3000 látogatóval számoltak, mostanra évi 75-80 000 vendéget csábít ide a természet szépsége – és természetesen a szolgáltatások minősége. 

 

 Egy kis történelem 
Az Arborétum 116 éve nevelgeti, növeszti háborítatlanul meseszép növényeit. S hogy miért maradhatott ennyire érintetlen és tiszta ez a terület? Talán mert 1905-ös megalapítása óta magánkézben van, s ezek a kezek óvóan borultak fölé. Az Arborétumot jelenlegi tulajdonosa, Folly Réka dédnagyapja, Folly Gyula Mátyás alapította. A növények és örökzöldek telepítése körülbelül 0,4 hektár nagyságú területen kezdődött el. Természetesen 1905 óta sok víz lefolyt a Dunán, Magyarországon átsöpörtek a történelem viharai, s a Folly Arborétum sem maradhatott változatlanul. A családtagok azonban még az államosítás idején is hűen gondozták az kertet, s jelenleg a negyedik generáció folytatja szorgosan ezt a tevékenységet. 

 

 Generációkon át 
2010 óta Folly Réka és családja vette át az Arborétum kezelését, s nevükhöz már egy komplex kertélmény kialakítása fűződik. Nem csak különleges növényeket, örökzöldeket, cédrus- és borókagyűjteményeket csodálhatnak meg, hanem a kiegészítő szolgáltatások révén egy minden igényt kielégítő élménydús napot is eltölthetnek itt a látogatók. Ehhez pedig szorosan hozzátartozik egy korszerű internetszolgáltatás is! 

 

Ezért az elmúlt 11 év alatt számos fejlesztés történt az arborétumban. Ezek egyik legkiemelkedőbb példája a család 160 éves, egykori lakóhelyének teljeskörű átalakítása, mely ma étteremként üzemel. Itt tavasztól őszig egy grillterasz, valamint 2021-től már egy külön kávézó is kellemes kikapcsolódási lehetőséget nyújt a látogatóknak. Az Arborétumhoz borászat is tartozik, melynek díjnyertes borai közt nagy számban találkozhatunk a badacsonyi borvidékre jellemző fehérborokkal, valamint ezek háziasításaival is. Az Arborétum saját készítésű szörpökkel, teákkal, illetve ajándéktárgyakkal is kedveskedik vendégeinek. Ezekről az ínyencségekről akkor sem kell lemondanunk, ha még nem látogattuk meg az Arborétumot: webshopjukban az összes kézzel készített finomság megrendelhető!

 

A fejlesztés pedig nem áll meg: annak ellenére, hogy egy csendes, védett természeti környezetről van szó, az informatikai infrastruktúra korszerűsítése itt is elengedhetetlen: a ZNET pedig állandó partnere a Folly Arborétumnak a legjobb minőségű internetszolgáltatás biztosításában!
 


2021.10.22 Vissza