Betöltés

Mi az az iPBoX, a virtuális alközponti szolgáltatás?

Az első telefonközpont már közel 150 éve alakult meg, és naná, hogy ehhez is magyar feltaláló neve fűződik. Puskás Tivadar telefonközpontja óta természetesen már nagyon sokat fejlődött a technológia, a virtuális korban pedig a felhő alapú megoldások tűnnek a legjobb választásnak.


Hiába múlnak az évek, fejlődnek a mobiltelefonok, számos cég kommunikációjában játszanak fontos szerepet a mai napig az asztali telefonok. Ezeket jellemzően egy alközpont köti össze egymással és a telefonos hálózattal.  

 

A klasszikus, helyben telepített alközpontok azonban már elavultak, egyre több problémát jelentenek:
•    fizikai lehetőségeik és bővíthetőségük korlátozott
•    az üzemeltetés és javítás költséges
•    plusz hozzáértő szakembert találni is elég nehéz.

 

A virtuális alközpontoknál ezeket a problémákat el is felejtheted! A virtuális telefonközpont “lelke” egy szoftveres megoldás, ami a ZNET Telekom adatközpontjában fut nagy kapacitású szervereinken. A kommunikáció telefonkábelek helyett az interneten keresztül zajlik az úgynevezett VoIP technológia használatával.

 

A biztonságról is gondoskodunk! A telefonszolgáltatást egy bérelt vonali adatkapcsolaton keresztül biztosítjuk, így egy védett hálózaton folyhat a kommunikáció.

 

Mivel a virtuális alközpont szoftver alapú, ezért nincsenek olyan fizikai korlátai, mint a hagyományos alközpontoknak. Például nagy előnye, hogy nem helyhez kötött, így szükség esetén akár Home Officeban is használható.

 

A szoftveren keresztül bármilyen beállítást, módosítást egy pillanat alatt el tudunk benne végezni. A rendszeres szoftver frissítéseknek köszönhetően a tudása is naprakészen tartható, így folyamatosan lépést tart a kor technikai színvonalával.
A szoftverből nagyon könnyű kinyerni a hívás statisztikákat akár élőben is és az esetlegesen rögzített hanghívások is egy gombnyomásra visszahallgathatóak.

 

Összegezve tehát:
1.    A virtuális alközpont felhő alapú
2.    Korlátlanul bővíthető
3.    Akár Home Officeban is használhatod
4.    Az üzemeltetés gazdaságos
5.    Lépést tart a technológiával és
6.    Biztonságos
7.    Már meglévő analóg készülékeidhez is csatlakoztatható

 

Virtuális alközpontra váltanál? Kérd ajánlatunkat Kálovics Tamás szakértékesítő kollégánktól az alábbi oldalon: ipbox.zt.hu


2022.08.31 Vissza