IP Kamerarendszerek – Gyakran Ismételt Kérdések

Kérdések és válaszok a biztonsági IP kamerarendszerekről

Vajon mekkora területeket látnak a kamerák? Milyen hosszan tudnak rögzíteni? Éjjel is látnak? - Az IP kamerarendszerekkel kapcsolatban rengeteg kérdésed felmerülhet, a leggyakoribbakat most egy cikkben igyekszünk megválaszolni.

Korábbi cikkünkben abban segítettünk, hogy a biztonsági kamera vásárlása esetén milyen tényezőkre érdemes figyelni, ám most azt is megnézzük, hogy melyek a leggyakrabban felmerülő kérdések, ha biztonsági kamerarendszert szeretnél telepíteni.

Mekkora területet lehet belátni a kamerákkal?

Ha kamerarendszert keresel, a látószög és a felbontás az egyik legfontosabb kérdés. Természeteseb igaz, hogy minél nagyobb a látószög, annál szélesebb területet láthatunk be. Mi a ZNET-nél 50 és 100 fok közötti látószögű kamerákkal dolgozunk. Azt, hogy melyik látószögű kamera a legalkalmasabb számodra, az függ a megfigyelni kívánt terület távolságától és attól, hogy milyen felületre kell szerelni a kamerát.  

Mennyire megbízhatóak a ZNET által használt eszközök?

A kamerarendszerekhez professzionális, prémium kategóriájú eszközöket telepítünk. A használt eszközök kiválasztását mindig hosszas tesztelés előzi meg, jelenleg Hikvision kamerákkal dolgozunk. Ha ügyfelünkként a ZNET internetszolgáltatását és kamerarendszer üzemeltetését is igénybe veszed, úgy hiba esetén annak elhárítását távolról is meg tudjuk oldani a hét minden napján.

Lehet-e zoomolni a ZNET kameráival?

Választhatóak olyan kamerák (PTZ), ahol elérhető az optikai zoomolás is, ám az álltalános kamerák esetében a nagy felbontásnak köszönhetően a digitális zoomolást lehet alkalmazni.

Forgathatóak-e a ZNET kamerái?

A kameráink között vannak fix és forgatható kamerák is. Ha indokolt, választhatsz olyan kamerát, amivel akár 360 fokban is körbe tudod tekinteni a megfigyelési pontot.

Milyen időtartamban rögzítenek az IP kamerák?

A kamerarendszer központi része a rögzítő (NVR), amikhez akár több 6TB-os HDD is kérhető. A rögzítés időtartama függ a kamerák darabszámától és azok felbontásától is, de akár a több hetes visszanézhető rögzítés is elérhető.

Látnak-e éjjel is a kamerák?

Az általunk telepített kamerák infrával is rendelkeznek. Ennek köszönhető, hogy az eszközeink egy gyengén megvilágított területen is több 10 méterig értékelhető, jobban megvilágított területen pedig még éjszaka is színes képet mutatnak. Azon kameráink, melyek külön LED-es fénnyel is rendelkeznek, még teljes sötétségben is színes képet biztosítanak több méteres területen.

Elérhető-e távolról a biztonsági IP kamera képe?

Amennyiben a rögzítőegység megfelelő internet hálózatra van csatlakoztatva, azt telefonos applikáción vagy webes felületen is elérheted. Ebben az esetben akár távolról is figyelheted a kamera képét.

Megosztható-e a távoli hozzáférés több felhasználó között?

A válasz igen: a távoli hozzáférés jelszóval védve megosztható több felhasználó között is.

Hogyan nézhetem helyben a biztonsági IP kamera felvételeit?

HDMI vagy VGA kábel segítségével a rögzítő egységhez csatlakoztatható monitor vagy TV. A rögzítőt számítógépes egérrel és billentyűzettel használhatod.

Mekkora a kamerák fogyasztása?

A kameráknak kb. 5-15W/db az energiafelhasználása, míg a rögzítőegységnek kb. 30W.

Mi történik áramszünet esetén?

Van lehetőség arra, hogy az egész rendszert szünetmentesített tápegységgel lássuk el. Ez az védi az eszközöket az esetleges áramingadozásoktól és teljes áramszünet esetén is folyamatos működést biztosít akár több órán keresztül is.

Mennyibe kerül a biztonsági IP kamerarendszer-szolgáltatás?

Ahogy arról már többször írtunk, a ZNET-nél prémium termékekkel dolgozunk és teljes szolgáltatást nyújtunk, ami nem ér véget a kiépítésnél. Épp ezért a kamerarendszer szolgáltatás árát nem érdemes összehasonlítani a „csináld magad” csomagokkal és a kütyü eszközökkel. A ZNET Telekom-nál már a kezdetektől fogva segítünk az ügyfeleknek egy jól működő rendszert kiépíteni. A kamerák helyének és számának megtervezése, azok üzembe helyezése majd folyamatos karbantartása a szolgáltatás részét képezik. 

Az ár mindig egyedi, függ a kamerák számától, funkciójától és a projekt egyedi jellemzőitől. Van lehetőség kedvező áron a szolgáltatás bérlésére is havi előfizetés keretében, így nem kell egyszerre nagyobb összeget ráfordítanod a kamerarendszeredre.

Kérd bátran a ZNET munkatársainak segítségét, ha kamerarendszer telepítésre van szükséged, és mi a tervezéstől az üzemeltetésig kísérünk téged, hogy megtaláld a számodra legjobb megoldást!

Közös hullámhosszon

Ismerd meg ügyfeleink történeteit!

Távközléssel az optimalizált folyamatokért - Kamera- és internetszolgáltatás a Pro-Moulding Kft-nél
Megbízható IP kamerarendszer-szolgáltatás
Swiss Post Solutions x ZNET Telekom
Nagykanizsai térfigyelő rendszer

Üzletkötőink

Szolgáltatásainkkal kapcsolatban keresse bizalommal!

2022.12.15