Stabil megoldás nehéz időkben IP kamerarendszer szolgáltatással

Ne félj, figyelj!

„A biztonságtechnika mindig fontos volt, főleg válságos időkben. Sajnos ennek jelentőségét én magam is megtapasztaltam. Tudom milyen érzés, mikor az embernek egy idegen hatol be a házába, majd a sáros cipőjével a bevetett ágyán járkál végig csak azért, hogy a szekrény tetejét is végigtapogassa. A rendőrségi helyszínelés után pedig ugyanabban az ágyban kellene nyugodtan aludni. Az pedig, amikor a tolvaj olyan tárgyakat is magával visz, aminek eszmei értéke nagyobb a tulajdonosa számára, mint amennyit a tolvaj valaha kereshetne vele, óriási fájdalom tud lenni.” – mesélte Zuber Gyula, a ZNET Telekom tulajdonosa.

A törvény nem véd, csak ha van bizonyíték.

Aki átélt már betörtést, törték fel az autóját, az tudja, hogy a törvényekkel az a baj, hogy bizonyíték nélkül nem sokat érnek. Sajnos a megélhetési bűnözőket a törvények nem fogják eltántorítani, de az aktív védelmi rendszerek segíthetnek abban, hogy ne a te házadat vegyék célba. Egy 2020-as kutatás szerint a bűnözők több, mint fele megfutamodik, ha kamerát lát egy ház oldalán. Ráadásul, ha mégis megtörténik a bűncselekmény, ha van bizonyítékod, akkor nagyobb az esély a károd csökkentésére. És mégis mi lehetne erősebb bizonyíték, mint egy kamerarendszer felvétele? 

A kamerarendszer már a betörési kísérletet is rögzítheti. Gondolj csak bele, hogy már a zárfeltörés is mekkora kárt tud okozni egy biztonsági záras ajtó esetében! És bizony olyan esetek is megtörténnek, ahol tokkal együtt feszítették ki az ajtót, így a kár már többszázezer forintban volt mérhető. A passzív védelemben épp ezért ne bízz: bizonyítékra van szükség!

Megbízható IP kamerarendszer-szolgáltatás

Stabil megoldás nehéz időkben!

Védelem az építkezéseken

Az építkezéseken sok ember megfordul és hiába szavazunk bizalmat a megbízott szakembereknek, sajnos sok rossz tapasztalatot gyűjthet az, aki építkezik. Egy építkezés általában hónapokig, sőt évekig húzódik, a nagyértékű szerszámok, drága építőanyagok pedig ezalatt a munkaterületen maradnak. Igazi tolvajcsalogató helyszín, nem igaz?

A bökkenő, hogy minél jobban próbálod látható eszközökkel védeni a területet, az csak még jobban fel fogja hívni a bűnözők figyelmét az értékekre. 

Mit lehet tenni? Szereltess fel ideiglenes kamerarendszert! A kameráknak már csupán a jelenléte is elrettentően hat, a mobiltelefonos applikációval pedig élőben követheted, hogy épp ki-mit csinál az épülő háznál, nem kellett folyton a házhoz szaladgálnod ellenőrizni a folyamatokat. Az appban értesítéseket is lehet beállítani adott területre, így, ha a megfigyelt területen a kamera mozgást érzékel, azt a mobil egy push értesítésben azonnal jelzi.

A kamerák erejét a ZNET tulajdonosa, Zuber Gyula is tesztelte. A saját háza építésénél 21 ideiglenes, éjjel is színes felvételt biztosító kamerát szerelt fel. A kamerák az építkezés minden szegletét belátták, valamint egymást is figyelték, így nem fordulhatott elő olyan eset, hogy egy kamerát az elkövető észrevétlenül, bizonyíték nélkül rongáljon meg. Szerencsére, a kameráknak hála a másfél évig tartó építkezés zavartalanul tudott zajlani.

Távközlés – a kamerarendszer legfontosabb eleme

A térfigyelőrendszerek egyik legfontosabb eleme: a távközlés. Ha nincs távközlés, úgy csak a helyszínen van lehetőség rögzítésre. Ennek hátránya, hogy ha betörnek a területre, akkor a rögzítőt könnyen elvihetik és megsemmisíthetik.  Ellenben, ha van megfelelő távközlés a területen, akkor az adat egy adatközpontban kerül rögzítésre. Ez pedig a tökéletes védelmet jelenti, hiszen így hiába rongálja meg a tolvaj a kamerát, a rongálás előtti felvétel megmarad. 

A biztonságtechnikában használt távközlés elsődleges alapelve, hogy folyamatosan, stabilan kell működnie akkor is, ha épp nincs áramellátás. Ügyfelünknél tapasztaltunk például olyan esetet is, amikor a betörő csípőfogóval vágta el a kamera kábeleit, bízva abban, hogy ez majd megvédi őt a következményektől.  Az arcáról viszont készült egy nagyon szép felvétel, így nem jött be a számítása.

Megfelelő a klasszikus internet a kamerarendszerek számára is?

Mivel így a kamerák működéséért csak mi vagyunk felelősek, ezért nagy energiát fordítunk arra, hogy a rendszer a lehető legjobban működjön. Már a kamerák kiválasztására is nagy gondot fordítunk, ár érték arányban nagyon jó eszközöket használunk. Ám ezek prémium termékek, áruk a piaci árakhoz képest magasabb. Épp ezért prémium minőségű szolgáltatást tudunk biztosítani ügyfeleinknek mind képminőségben, mind pedig szolgáltatásban.
A ZNET-nél egy teljes informatikai csapat biztosítja, hogy a hálózat és az eszközök folyamatosan működjenek és figyelik az esetleges működési zavarokat: az informatikai ügyelet a hálózat működését figyeli, az IT support a bejelentett hibákat vizsgálja ki, a műszaki ügyelet pedig azonnal javítja a helyszíni hibákat. A kamerákat minden esetben képzett szerelők szerelik fel. 

Miért jobb, ha egy kézben tudod a kamerarendszer- és internetszolgáltatást is?

Kamerarendszert számtalan cég szerel, de az üzemeltetést kevesen vállalják. A ZNET legfontosabb motivációja, hogy a kamerarendszerek akár emberi beavatkozás nélkül is tartósan, stabilan működjenek. Így például, ha van egy nyaralód, amit akár huzamosabb ideig is magára hagysz, akkor fontos, hogy a helyszínen a térfigyelő rendszer folyamatosan működjön. A ZNET előnye a többi szolgáltatóval szemben, hogy mi nem csak kis távközlési szigeteket építünk ki, hanem a szolgáltatás mögött egy komplett, saját távközlési hálózattal is rendelkezünk. Így a legtöbb szolgáltatóval ellentétben mi nem csak a kamerarendszert, de magát a hálózatot is üzemeltetjük távolról, egységes rendszerként.  

Miért drágább a ZNET kamerarendszerszolgáltatása?

Mivel így a kamerák megfelelő működésére nagy energiát fordítunk arra, hogy a rendszer a lehető legjobban működjön. Már a kamerák kiválasztására is nagy gondot fordítunk, ár érték arányban nagyon jó eszközöket használunk. Ám ezek prémium termékek, áruk a piaci árakhoz képest magasabb. Épp ezért prémium minőségű szolgáltatást tudunk biztosítani ügyfeleinknek mind képminőségben, mind pedig szolgáltatásban.


A ZNET-nél egy teljes informatikai csapat biztosítja, hogy a hálózat és az eszközök folyamatosan működjenek és figyelik az esetleges működési zavarokat: az informatikai ügyelet a hálózat működését figyeli, az IT support a bejelentett hibákat vizsgálja ki, a műszaki ügyelet pedig azonnal javítja a helyszíni hibákat. A kamerákat minden esetben képzett szerelők szerelik fel. 

Hogyan használd fel meglévő internetszolgáltatásodat ingatlanod védelmére?

Sok olyan ügyfelünk van, főleg a Balaton környékén, akiknek a szezonban van szükségük csak internetkapcsolatra, a szezonon kívül pedig nem szeretnének fizetni a szolgáltatásért. Mivel a távközlési hálózatot nem csak szezonálisan, hanem egész évben fenn kell tartani, ezért nem tudunk szezonális megoldást biztosítani. Mi azt javasoljuk ügyfeleinknek, hogy inkább használják ki a szolgáltatásban rejlő lehetőségeket. A balatoni nyaralók a mai ingatlanárak mellett óriási értéket képviselnek, amiket néhány IP kamerával már meg lehet védeni a nem kívánt betolakodóktól. A kamera nyugalmat ad a tulajdonosának, hiszen nem igényel folyamatos jelenlétet. Így például a mobilappon keresztül otthonról is megnézhetik, hogy okozott-e kárt egy nagyobb vihar vagy azt, hogy épp ki mászkál a portán. Egy internetelőfizetés havidíja és néhány kamera költsége eltörpül a betörés okozta károk mellett.

A kamerákat akár te is beszerezheted, de érdemes mellé a kamerádnak megfelelő távközlési szolgáltatást választanod. Tekintsd meg a ZNET kamerarendszerekhez igazított SmartCam internetszolgáltatását, és biztosítsd házad védelmét!

A kamerák esetében figyelni kell a jogi szabályozásra, amiért a kamerarendszerszolgáltató nem vállal felelősséget.

Közös hullámhosszon

Ismerd meg ügyfeleink történeteit!

Távközléssel az optimalizált folyamatokért - Kamera- és internetszolgáltatás a Pro-Moulding Kft-nél
Megbízható IP kamerarendszer-szolgáltatás
Swiss Post Solutions x ZNET Telekom
Nagykanizsai térfigyelő rendszer

Üzletkötőink

Szolgáltatásainkkal kapcsolatban keresse bizalommal!

2022.11.23