Mindent az üzleti internetről

Mi-mit jelent és hogyan döntheted el, melyik díjcsomag a legmegfelelőbb cégednek?

A ZNET Telekomnál külön csapatunk felel azért, hogy minden vállalkozás, köztük akár a Tied is, megtalálhassa a számára legjobb távközlési megoldást. Figyelünk arra, hogy üzleti internetszolgáltatásaink a kisvállalkozásoktól kezdve a nagyvállalatokig rugalmasan igazodjanak a cégek igényeihez.

A különböző szolgáltatások között azonban nem mindig egyszerű megtalálni a cégednek leginkább megfelelőt. A távközlésben használt kifejezésekkel nem találkozunk nap, mint nap, ezért ezzel a cikkel szeretnénk segíteni Neked abban, hogy könnyebben eligazodhass az üzleti internet terén.

Először beszéljünk arról, hogy mégis mit jelent az üzleti internet? 

Ez egy olyan szolgáltatás, ami merőben eltér a megszokott lakossági csomagoktól. Pontosan azokat a plusz funkciókat pakoltuk bele, amik egy cég számára elengedhetetlenek. Ilyenek például a nagyobb sávszélesség, a magas rendelkezésre állás vagy a fix IP cím, amivel távolról is elérheted a vállalati rendszereidet.

Vegyük akkor sorba az üzleti internetszolgáltatás előnyeit!

1. Sávszélesség  

Az otthoni internetezéshez a SmartHome L csomagunk garantált 20 Mbit/sec le- és 2.5 Mbit/sec feltöltéssel már elégséges sávszélesség az egész családnak. Már a garantált sávszélességgel is kényelmesen tudtok online filmet nézni vagy pörgetni a facebookot.

Ami egy 4 fős családnak elég lehet, az egy vállalkozás számára már kevésnek bizonyul. Vállalkozóként te sem engedheted meg magadnak, hogy az üzletmenet épp az internet miatt akadozzon.  Az üzleti internetszolgáltatásainkat ezért úgy alkottuk meg, hogy a vállalati mindennapokhoz megfelelő sávszélességet tudjuk nyújtani. Így akár a 2000Mbit/sec csomag is elérhető.

2. Garantált Sávszélesség  

Képzelj el egy csövet, a csövön pedig egy szelepet. A cső vastagsága az internet sávszélességét jelképezi, a szelep pedig a garantált sávszélességet. Ha a cső teljesen nyitva van, akkor a teljes sávszélességgel működik a szolgáltatás. Azonban, ha például csúcsidő van és nagy a hálózat forgalma, a szelep működésbe lép és csökken a cső áteresztőképessége. Az üzleti csomagjaink esetében a garantált sávszélesség sokkal magasabb, akár 100% is lehet. Vagyis a cső sosem fog beszűkülni. A lakossági csomagjaink esetében a sávszélesség garancia csak 25%, ami otthon megfelelő, de a vállalkozásod számára a maximális stabiltásra van szükség.

3. Hibaelhárítás  

Az ördög soha nem alszik, főleg, ha technológiáról van szó. Nálunk is megeshet, hogy hibát észlelsz, amit jelzel a központ felé. Ilyenkor minden perc számít. A lakossági csomagjaink esetében 72 órás hibaelhárítást vállalunk. El tudod képzelni azt, hogy a munkatársaid 3 napig internet nélkül maradjanak?

Az üzleti internetszolgáltatást mindig nagy prioritással kezeljük, ezért akár a 7 órás hibaelhárítási időt is vállaljuk.  És ez nem minden!

4. Proaktív hibaelhárítás  

Folyamatosan monitorozzuk üzleti ügyfeleink kapcsolatát, és ha hibát észlelünk, akkor is elhárítjuk, ha az ügyfél még nem is vette észre azt. Ez a szolgáltatásunk CSAK üzleti ügyfeleink részére biztosított.

5. Fix IP cím  

A fix IP cím ma már értéket jelent. Az otthoni használatnál ugyan nincs kifejezetten szükséged rá, de a különböző vállalati távközlési rendszereknél elengedhetetlen. Ennek segítségével érheted el akár távolról is a vállalati rendszereket, így például a kamerarendszert is. Az üzleti internethez a fix IP-t biztosítjuk, ezért erre már nem lesz gondod.

6. Telefonszolgáltatás  

Az üzleti internethez telefonszolgáltatást is biztosítunk. Ez a lakossági csomagjainkban csak plusz szolgáltatásként, felár ellenében érhető el. A ZNET olyan szolgáltatópartnere lehet a cégednek, akinél egy kézben tudhatod a céged teljes távközlési infrastruktúráját, legyen szó internetről, kamerarendszerről vagy telefonszolgáltatásról.

7. Rendelkezésreállás  

Képzeljük el, hogy a hétköznapi munka során újra és újra megáll az internet. Ha a folyamatokhoz nálad is nélkülözhetetlen a világháló, akkor minden egyes internet nélküli perc elégetett forintokat jelent a cég életében. Ezért nem mindegy az, hogy az internetszolgáltatód mekkora rendelkezésreállást biztosít. Ettől függ az, hogy éves szinten összesen mekkora az az idő, amikor az internetnek rendelkezésre kell állnia.

A ZNET-nél minden üzleti internetszolgáltatás esetében magas rendelkezésreállással számolhatsz, de prémium csomagjainknál ez a szám 99.9%. Egyszerűbb nyelvre lefordítva ez maximum 9 óra kimaradást jelenthet a teljes évre vetítve.

8. És a legfontosabb: Saját kapcsolattartó!  

Igen, végre egy szolgáltató, ahol a für elise dúdolgatása helyett egy igazi, valós kapcsolattartóval beszélhetsz. Ugyanazzal a személlyel, akit mindig elérhetsz. A folyamat elejétől a legvégéig. Az, hogy ismerjük az ügyfeleinket személyesen, nekünk is nagyon fontos.

Hiszünk benne, hogy a szakmai kapcsolatok is jobban működnek, ha nem csak szakmailag, de személyesen is ismerjük egymást és ki tud alakulni a kölcsönös bizalom. Így tudunk támogatni minden vállalkozást a fejlődésben!

Milyen típusú üzleti internetet igényelhetsz?

Szolgáltatási területünk legnagyobb részén mikrohullámú technológián alapuló hálózatot üzemeltetünk. Ezzel a technológiával a szolgáltatás gyorsan és járulékos költségek nélkül telepíthető. A létesítés egyedüli feltétele a megfelelő rálátás valamely bázisállomásunkra. Kiváló minőségű szolgáltatás a bázisállomásoktól számított 10 km sugarú körben elérhető.

KábelTV hálózatuk elsősorban a Balaton környéki településeken található. A hálózat vegyesen réz és optikai kábelekből épül fel. Ezzel a technológiával 100Mbps feletti sebességű díjcsomagok is szerepelnek a kínálatunkban.

Az optikai hálózatunkkal lefedett településeken tudjuk biztosítani a ZNET leggyorsabb internet hozzáféréseit. Az elérhető gigabites sebesség korlátlan lehetőséget biztosít bármely felhasználáshoz.

Mit jelent az aszimmetrikus, a szimmetrikus és a bérelt vonali internet kifejezés?

Alapvetően 3 fő típusa van az üzleti szolgáltatásainknak:

  • az aszimmetrikus,
  • a szimmetrikus és
  • a bérelt vonali internet.

Az aszimmetrikus csomagoknál magasabb a letöltési sebesség, mint a feltöltési, míg a szimmetrikus és bérelt vonalaknál azonos a sávszélesség kiosztás.

Ha te aszimmetrikus internetet választasz, akkor az internetszolgáltatást a hozzád legközelebbi bázisállomásunkról kapod majd pont-multipont összeköttetéssel.  Felszerelünk hozzád egy kliensantennát, ami a bázisállomás felé néz.

A multipont rendszer lényege, hogy a bázisállomáson lévő antenna nem kizárólag a te cégednek szolgáltat csak internetet, több ügyfelet is köthetünk rá. Ha SmartOffice csomagot vagy AirBusiness Light csomagot rendelsz, ilyen konstrukcióra számíthatsz.

A SmartOffice csomagokhoz 25%-os, az AirBusiness Light csomagokhoz 50%-os sávszélesség garanciát biztosítunk. Tehát, ha az antennára kötött összes ügyfél használja épp a szolgáltatását, ez akkor is rendelkezésedre áll. Persze, ha a többiek épp nem használják ki egyszerre a csomagjukat, természetesen az egész sávszélesség is rendelkezésre áll.

Ezzel szemben a bérelt vonali internetnél kiépítünk számodra egy saját pont-pont kapcsolatot, egyedi sávot, amit csak a te céged használhat.

Ez olyan, mintha az autópályán lenne egy saját sávod, amin csak te közlekedhetsz. Ezzel a technológiával 100%-os sávszélesség garanciát tudunk biztosítani.

Így néz ki ez a gyakorlatban:

Kétféleképpen találkozhatsz velünk ügyfélként: Sales-es csapatunk felkeres téged és egyeztetünk egy találkozót vagy Te fordulsz hozzánk egy megrendelési igénnyel.

  • Igényeddel megkereshetsz minket a weboldalon keresztül, a telefonos elérhetőségeinken vagy személyesen az ügyfélszolgálati irodánkban. A megkeresésed a területileg illetékes értékesítő kollégánknál landol. Mi törekszünk a személyes találkozásra, így a következő lépés, hogy egyeztetünk veled egy időpontot.

  • A személyes találkozó után egy helyszíni technikai felmérés következik: megvizsgáljuk, hogy milyen szolgáltatásokat és hogyan tudunk nyújtani az adott helyszínen

Az esetek többségében ezután kapod meg az ajánlatunkat. A folyamat során olykor kiderülhet, hogy neked egy egyedi, személyre szabott szolgáltatásra van szükséged. Persze mi ebben az esetben is a lehető leghatékonyabb megoldásra törekszünk majd.

Hogyan döntheted el, hogy melyik csomagunkra van szükséged?

Nem kell távközlési szakértőnek lenned a döntéshez, mi épp azért vagyunk, hogy segítsünk! Vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk megvizsgálni, hogy milyen tevékenységekre használod jelenleg a szolgáltatást és ehhez melyik a vállalkozásod számára legjobb konstrukció.

Keress minket a www.zt.hu oldalon vagy írj nekünk a  uzleti.ugyfelszolgalat@zt.hu e-mail címre, és szakértékesítő kollégánk a Te cégednek is segít megtalálni a legjobb megoldást!

2022.04.12