Tájékoztató rendszerkarbantartásról

Biztonságos fizetés a Barionnal!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy 2024.04.10-én (szerdán) 9:00 óra és 14:00 óra között ügyfélcenterünkben rendszerkarbantartást végzünk. 
A tervezett rendszer-fejlesztési munkálatok miatt a ZNET ügyfélcenter ideiglenesen nem lesz elérhető, a bankkártyás fizetés szünetel
A leállás oka, az OTP SimplePay szolgáltatásról a Barion bankkártyás fizetési rendszerére való technikai átállás.

Biztonságos fizetés a Barionnal

A ZNET Telekom ügyfélcenterében 2024.04.10-től a Barion biztonságos fizetés megoldását alkalmazzuk, amennyiben online bankkártyás fizetést indítasz.

Fizetéshez használhatod

 • Mastercard vagy Maestro bankkártyádat,
 • Visa vagy Electron bankkártyádat,
 • Amex bankkártyádat,
 • Apple Pay-t és Google Pay-t.


Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg.
A bankkártya adatok a ZNET Telekomhoz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló Barion Payment Zrt. engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.


Hogyan működik a bankkártyás fizetés?

A ZNET internetes ügyfélcenterében

 • Lépj be az ugyfelcenter.zt.hu oldalra!

 • Belépést követően, ha szükséges válassz Előfizetőt! A "Számláim" oldalon az összes számládat megtalálod.

 • Jelöld ki a befizetni kívánt számlát/számlákat és fogadd el a bankkártyás-fizetés feltételeit, majd kattints a "Tovább a fizetéshez" gombra.

Sms-ben és e-mailben küldött linken keresztül

 • Az elektronikusan kézbesített számlákról e-mailben küldünk értesítőt. Az üzenetben elküldjük a linket, amelyre kattintva rögtön megjelenik az aktuális havi számlád, amit akár azonnal be is fizethetsz elektronikusan, bankkártyával weboldalunkon.
 • A fizetési határidő lejártát követően a tartozás mutató számlákról fizetési emlékeztetőt küldünk e-mailben és/vagy SMS-ben. Az üzenetben elküldjük a linket, amelyre kattintva rögtön megjelenik a tartozást mutató számlád, amit akár azonnal be is fizethetsz elektronikusan, bankkártyával weboldalunkon.


Ezután a Barion biztonságos internetes fizetési oldalára irányítunk, ahol meg kell adnod a bankkártya adataidat és az e-mail címedet. Ha a fizetés során a tranzakció hitelesítésre van szükség, akkor a kártyakibocsátó banktól SMS-ben kapott azonosító kódot írd be az erre a célra automatikusan megnyíló felületen. Ha a hitelesítési értesítés a banki mobilalkalmazásodba érkezik, akkor ott végezd el az azonosítást.

Sikeres azonosítás után a kártyakibocsátó bank elbírálja az online fizetést

 • A számlafizetés sikerességéről az oldalon értesítünk.
 • A fizetéskor megadott e-mail címre a Barion is küld értesítést, ha a tranzakció sikeres volt.
 • Az ügyfélcenteren kezdeményezett fizetés esetén az Előfizetőhöz tartozó e-mail címedet átadjuk a Barion fizetési felületnek, így nem kell újra megadnod, viszont módosíthatod.

A tranzakció során lehetőség van Barion tárca (fiók) létrehozására is, ahol biztonságosan elmentheted a bankkártya adataidat, így a későbbi tranzakciók során már nem kell megadnod azokat. A tárca létrehozása és a bankkártyás fizetés az ügyfelek részére díjmentes, további részleteket erről a Barion oldalán olvashatsz.