Tévhitek és a valóság

Ezt kell tudnod a mikrohullámú internetről

Mire elég 20 Mbit? Korszerű-e a mikrohullámú technológia? Mivel jár a telepítés? Cikkünkben most sorba vettük a leggyakoribb tévhiteket a mikrohullámú internettel kapcsolatban, amiket szeretnénk eloszlatni.

TÉVHIT #1: A mikrohullámú szolgáltatás nem korszerű. 

A valóság: Nem is tévedhet nagyobbat, aki ezt állítja. Debrecenben a mikrohullámú szolgáltatásunk a kor legmodernebb technológiájával épült. Törekedtünk arra, hogy a legjobb eszközöket használjuk, ezért esett a választás a Cambium Networks termékeire. A használt eszközöknek a legmagasabb a zavartűrése, a rendelkezésreállása. Ha szeretnél még többet megtudni a debreceni hálózat technológiájáról, kattints a linkre.


TÉVHIT #2: A 20 Mbit/s sávszélesség nem elég. 

A valóság: Az internet minősége nem a sávszélesség függvénye. Számos összetevője van, melyből a sávszélesség csupán az egyik összetevő. A nagy cégek egy 100 Mbit/s kapcsolattal már többtucat kamerát, wifi accesspointot, IP telefont is üzemeltetnek, így hidd el, az otthoni felhasználásra akár a 20 Mbit/s is bőségesen elég lehet!

A ZNET-nél már a SmartHome S csomag is elég a kényelmes böngészéshez, streaming szolgáltatások (pl. Netflix, HBO Go) megtekintéséhez és a videókonferenciákhoz is. Azonban egy nagyobb családnál a SmartHome M vagy a SmartHome L csomagot javasoljuk. 


TÉVHIT #3: A telepítés körülményes. 

A valóság: A mikrohullámú hálózaton a szolgáltatás gyorsan és járulékos költségek nélkül telepíthető. A létesítés egyedüli feltétele a tiszta, optikai rálátás valamely bázisállomásra, így akár olyan területeken is elérhető, ahol más szolgáltatás kiépítése akadályokba ütközne. A kiváló minőségű internet a bázisállomásoktól számított 10 km sugarú körben elérhető. A lakossági ügyfelek 3 csomag közül választhatják ki a számukra legmegfelelőbbet. A megrendelést követően a ZNET munkatársai a helyszínen megvizsgálják, hogy van-e lehetőség a szolgáltatás létesítésére az adott címen, pozitív elbírálás esetén a bekötést azonnal el is végzik.


TÉVHIT #4: A mikrohullámú internet csak a vállalkozásoknak kedvez. 

A valóság: Tény, hogy a vállalkozások számára a mikrohullámú internet egy rugalmas és kedvező alternatíva. Azonban a technológia a lakosság igényeit is megfelelően ki tudja szolgálni, sőt, az internet mellé TV és telefonszolgáltatást is igényelhetsz.

Ha azonban a vállalkozásod számára keresnél távközlési szolgáltatót, a ZNET-re számíthatsz. Olyan internetalapú szolgáltatásokat nyújtunk, melyek stabilitást és kiszámíthatóságot biztosítanak. Az üzleti internet, kamerarendszer-szolgáltatás, telefon és alközponti rendszerek ajánlataiért keresd a ZNET ügyfélszolgálatát!

Ha már unod, hogy a mobilinternet keretek közé szorít, az ADSL szolgáltatás pedig szakadozik, válts mikrohullámú internetre!

Rendeld meg a szolgáltatásokat online weboldalunkon vagy telefonon a 1277-es telefonszámon!

2024.06.13