Mire lehet használni a kamerarendszereket?

Kamerarendszerek Ipari és nem ipari környezetben

A kamerarendszerek ipari és nem ipari környezetben is jól használhatók. Számtalan esetben segíthetnek a felhasználóknak akár az üzleti folyamatokban, akár hétköznapi szituációkban is. Cikkünkben sorba vettük, hogy ügyfeleink jellemzően milyen célból használják a kamerarendszerszolgáltatásukat.

Kamerarendszerek építkezéseken

Mivel a kamerarendszerek nem csak biztonsági célokat szolgálnak, így remekül használhatók építkezéseken is. Amellett, hogy a kamerák figyelik a helyszínen hagyott nagyértékű építőanyagokat és szerszámokat, számtalan építkezésről készült már TimeLapse videó is, például a nagykanizsai főút megújításáról vagy a Sportcsarnok építéséről. A megrendelők számára ez kifejezetten előnyös, hiszen könnyen vissza lehet nézni, hogy pontosan mi történt az építkezésen: ki-mikor-mit csinált, milyen géppel érkezett stb. Egyre gyakoribb, hogy a megrendelők kifejezett igénye a TimeLapse felvétel készítése.

Beléptetés rendszámleolvasással

A rendszámleolvasó kamerák egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A városi térfigyelőrendszerek esetében az ilyen típusú kamerákkal nyomon követhetővé válnak a gépjárművek, ami segít a bűnüldöző szerveknek a rend fenntartásában. Nagykanizsán például a rendőrség több rendszámleolvasó kamerát is telepített. A kamerák segítségével lekérhetővé váltak a rendszámadatok, a gépjárművek a kamerafelvételek segítségével megadott időintervallumon belül nyomon követhetők.
A kamerákat ipari környezetben jellemzően beléptetésre használják, például parkolóházakban vagy gyárterületeken sorompók nyitására is kitűnően alkalmas.

Beléptetés kamerarendszerrel

Önkormányzatok térfigyelőrendszerei

Számtalan önkormányzatnak szereltünk térfigyelőrendszert az elmúlt évek alatt. Amellett, hogy egy ilyen rendszer segíti a közbiztonság fokozását, segít előkeríteni a vandálokat, renitens polgárokat. Sajnos még az olyan ártatlan tréfák is magas helyreállítási költségeket rónak a településekre, mint sampont önteni egy szökőkútba. A kamerák jelenléte megelőző erővel bírhat a hasonló bűnesetek esetében, ha pedig megtörtént a baj, segít a felelősek előkerítésében.

Önkormányzati térfigyelőrendszerek

Belső folyamatok ellenőrzése kamerarendszerekkel

Vannak olyan ügyfeleink, akik a kamerákat a saját belső folyamataik ellenőrzésére használják. Komplex gyártórendszerek esetében fontos a technológiák, sztenderdek pontos betartása, bizonyos problémák/hibák esetén pedig vissza kell nézni, hogy pontosan mi történt. Ez a kamerák segítségével könnyen megvalósítható. De ugyanígy segíthet a munkahelyi balesetek körülményeinek rekonstruálásában is egy megfelelően telepített kamerarendszer.

Nem ipari felhasználás, kamerák okosotthon megoldásai

A kamerát akár kapucsengőként is használhatod, és kényelmesebbé teszi a mindennapokat, ha megfelelő okosotthon rendszerrel van összekötve. Használatával például az sem lehet akadály, ha a futár akkor jön, mikor nem vagy otthon. A kamerás azonosítás után akár a Föld másik oldaláról is kinyithatod a kaput, hogy a futár kapun belül rakhassa le a csomagot. De ugyanígy, egy kamerával például főzés közben is figyelheted a kertben szaladgáló gyerekeket.

 

Közös hullámhosszon

Ismerd meg ügyfeleink történeteit!

Távközléssel az optimalizált folyamatokért - Kamera- és internetszolgáltatás a Pro-Moulding Kft-nél
Megbízható IP kamerarendszer-szolgáltatás
Swiss Post Solutions x ZNET Telekom
Nagykanizsai térfigyelő rendszer

Üzletkötőink

Szolgáltatásainkkal kapcsolatban keresse bizalommal!

2024.06.13