Pályaorientációs nap a ZNET Telekomnál

A technológiáé a jövő

Elcsépelt, de igaz: a technológiáé a jövő. Tudják ezt a Cserháti Sándor Technikum diákjai és tudjuk ezt mi is. Épp ezért olyan fontos számunkra, hogy segíthessünk a diákoknak a szakmai fejlődésükben, megmutathassuk nekik, hogy hogyan is működnek a tanultak a való életben. A ZNET Telekom így idén is csatlakozott a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Cserháti Sándor Technikum és Kollégium Pályaorientációs Napjához október 21-én.

Idén második alkalommal töltött el egy tartalmas délelőttöt a Cserháti Technikum 20 diákja a ZNET-nél.  A program keretében először Molnár-Rodek Bernadett HR igazgató előadásában hallgatták meg a cég történetét, felépítését, majd a cégbemutatót szakmai programok követték.

Kaszás Sándor energetikai specialista és Gerencsér Csaba, a központi régió vezetője a távközlés technológiáját mutatta be.  A diákok Kaszás Sándor vezetésével tanulmányozhattak egy távközlési szekrényt és annak technológiáját, majd Gerencsér Csabától az átjátszó tornyok működését is megismerhették. Az udvaron felállított távközlési tornyon a rádiókról és a szerelési munkákról hallhattak.

Ezután a nap legizgalmasabb része következett. Egy vállalkozó szellemű tanuló belebújhatott Csaba alpintechnikás védőfelszerelésébe, s a diákok így tanulhattak a fizikai munkáról, a munkavédelemről, a munkához szükséges képzésekről.

A pályaorientációs nap célja, hogy a fiatalok a gyakorlatban is megismerhessék a tanultakat. A Szakképzési Centrummal való együttműködésünk nem csak a nyíltnapra korlátozódik. Az együttműködés a 2021/2022-es tanévben kezdődött, akkor az ötödik évfolyamos tanulóknak volt lehetőségük több alkalommal is ellátogatni a ZNET-hez. Emellett a cég nyári szakmai gyakorlati helyet is biztosít a tanulóknak, ahova évről-évre visszatérhetnek.

Az utánpótlásnevelés kiemelt cél a cégünknél. A terveink között szerepel, hogy részt vegyünk a Nagykanizsai Szakképző Centrum duális képzésében is, hiszen azzal még aktívabban támogathatjuk a diákok szakmai fejlődését. Hiszünk benne, hogy a jó szakemberek képzéséhez nekünk is hozzá kell járulnunk, hiszen „ha le szeretnénk aratni az almafa gyümölcsét, ahhoz először fát kell ültetnünk”. (Zuber Gyula, a ZNET Telekom tulajdonosa)

2022.11.25